Onze merkbelofte

  1. HET INDIVIDUEEL BELANG PRIMEERT < ONZE MERKBELOFTE

Onze merkbelofte is onze vertaling van onze missie en visie in termen van betekenis voor onze spelers en ouders. Spelers en ouders zijn niet altijd meteen even geïnteresseerd in hoe, wat en waarom wij dingen doen, maar meer in wat dat allemaal voor hen kan betekenen. Onze merkbelofte werd daarom kort en krachtig gehouden, met name “THINK DIFFERENT” met tagline “Make the difference”. Onze merkbelofte is bovendien onderscheidend: onze belofte maakt meteen duidelijk waarom iemand voor ons moeten kiezen (“wij maken verschil”) en niet meteen voor één van onze concurrenten op ons niveau.

Wij zijn er binnen onze club van overtuigd dat er een duidelijke win / win situatie ontstaat op het ogenblik dat wij spelers correct behandelen en daarbij allemaal samen het individueel belang en de individuele ontwikkeling laten primeren op het ploegbelang. Spijts het fantastische credo “Fun en Formation” binnen KBVB, stellen wij vast dat puntengewin nog altijd de kapstok blijft van diverse jeugdopleidingen. Bij het merendeel van de clubs wordt puntengewin gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding. Wij willen geen jeugdopleiding zijn dat zijn niveau ophangt aan de klassementen van de diverse ploegen. Wij willen een jeugdopleiding zijn dat zijn niveau toont door zijn spelers op de eerste plaats te zetten. Onze merkbelofte probeert onze jeugdopleiding blijvend op het goede pad te houden. Wij proberen het – samen met onze spelers en ouders – ANDERS te doen dan de anderen. Wij proberen dus ten allen tijde zowel ouders, opleiders, begeleiders als spelers onze merkbelofte voor ogen te houden.

Door met een duidelijke merkbelofte naar buiten te komen, profileren wij ons meteen ook als unieke jeugdopleiding. Wij wensen verschil te maken door creatief om te gaan met “voetbaldogma’s” en wijken vaak bewust af van de gangbare “norm” om onszelf en anderen scherp te houden. Onze merkbelofte kan vrij vertaald worden als “het individueel belang primeert”:

  • Als dat betekent dat een speler ons niveau ontgroeit, staan wij het individueel ontwikkelen van onze voetbaltalenten nooit in de weg
  • Als dat betekent dat onze opleidingspiramide speelgelegenheid in de weg staat voor spelers, proberen wij een structureel afdoende oplossing te vinden voor deze spelers via een afspraak met regionale clubs
  • Wij kijken verder dan voetbal. Wij willen onze spelers op weg zetten als “mens” met het oog op een optimale zelfontplooiing. Want niet iedereen wordt profvoetballer. We geloven – zoals gezegd - in meervoudige intelligenties en talenten. Niet elk kind is even motorisch, fysiek of cognitief onderlegd, maar elk kind beschikt wel over eigen unieke sociale en emotionele kwaliteiten. Op zijn minst willen wij deze kwaliteiten niet afremmen. Wij willen dan ook graag met elkaar omgaan met bewondering voor ELK talent
    Het investeren in individuele ontwikkeling slaat niet enkelop het sportieve element:
  • Wij proberen onze jeugdspelers ook de aan onze club verbonden basiswaarden (zie menu opleiding < ethiek) mee te geven om hen verder te laten uitgroeien tot verantwoorde jongvolwassenen.
  • Onze visie is een totaal – visie. Daarom is onze opleiding in de eerste plaats kindvriendelijk en realistisch. Wij bieden een ondersteunende rol bij de schoolopleiding van de spelers. School gaat immers steeds voor op voetbal.
  • Naast de traditionele opleiding hebben wij ook een aanbod aan voor G-voetbal (De Caspers: www.decaspers.be) en damesvoetbal (Ladies E. Aalst met een ploeg in eerste klasse en eerste provinciale:www.ladies.eendracht-aalst.be)

 

y

willems veranda'splastiek hofstadebetfirstdsLOGO STERCKX MEDIA Cornelis SnackscofiacCoach Partne logo Smallarijs De Pauw Containers LOGO FINAL Smallgosport conversal dorstuur css