Medische en fysieke begeleiding

Bij een intensieve sportbeoefening is een goede medische begeleiding onontbeerlijk. De jeugdopleiding van SC Eendracht Aalst streeft dan ook naar een kwalitatief hoogstaande medische begeleiding. SC Eendracht Aalst kan speciaal voor de jeugdopleiding een beroep doen op de diensten van een medische staf. De club wil zodoende een structureel goede medische begeleiding creëren, die de talenten ondersteunt in hun ontwikkeling. Door een zo goed mogelijke medische support aan te bieden zullen spelers beter begeleid worden en sneller herstellen van blessures. De medische staf die verantwoordelijk is voor de jeugdopleiding is in staat zowel preventief, curatief als individueel te handelen. Door deze visie is het noodzakelijk om naast de interne disciplines van loop- en coördinatietrainer, revalidatietrainer, clubarts en kinesitherapeut over de mogelijkheid te beschikken om externe experten in te kunnen schakelen. Daarnaast werden ook een aantal projecten uitgewerkt waarvan u hieronder een overzicht terugvindt.

1. Loop-analyse door podoloog

Doelgroep:U7 tem U9

Experten: Anne-Marie Vandenberk & Kevin Deschamps (professionele podologen)

Meer info: HIER

2. Hartscreening

Doelgroep: U12 tem Jong EA - Alle spelers die de voorbije seizoenen niet hebben ingetekend op de screening, alle nieuwe spelers en de spelers waarbij vorig jaar een probleem werd vastgesteld.

Expert: Dr. Pedro Brugada (cardioloog)

Meer info: HIER

3. Testbatterij

Doelgroep: U10 tem Jong EA

Expert: Johan Van den Bosch (zaakvoerder sportdiamant) en Filip van Lembergen (LTPD-trainer)

Meer info: HIER

4. Kiné & revalidatietraining

Doelgroep: U7 tem Jong EA

Experten: kinesiste Eline De Ridder

5. Mond- en tandhygiëne

Doelgroep: U7 tem U11

Expert: Stefan Matthijs (tandarts – parodontoloog)

Meer info: HIER

8. Voeding

Doelgroep: U7 tem Jong EA

Expert: Dr.Thierry Devreker (gastro-eneteroloog - sportvoedingsconsulent)

Meer info: HIER

y

willems veranda'splastiek hofstadebetfirstdsLOGO STERCKX MEDIA Cornelis SnackscofiacCoach Partne logo Smallarijs De Pauw Containers LOGO FINAL Smallgosport  conversal dorstuur css